St. Croix open

Våren 2020

SLUTTSPILL :

Resultater sluttspill (utsatt fra våren)

Hei tennisstjerner.  Siste nytt om sluttspillet fra Svein.

FINALEN:

Pål - Terje 2-0 (6-0, 6-1)

Pål vant finalen overlegent med sikkert spill i lange ballvekslinger.  Elleve av gamene gikk til deuce, men Pål avgjorde de viktige ballene.  GRATULERER TIL PÅL.  Bilder kommer når fotografen våkner etter en hard bankett :-)

Semifinaler:

Pål - Per Einar 8-3

Terje- Ulf 10-3

Det blir en endring på sluttspillet lørdag den 17.10. Erling er forhindret fra å stille. Per er skadet fortsatt. Derfor spilles kvartfinale én og fire klokken 11.00.

1. Terje-Svein 10-3

4. Per Einar-Jørn 8-3

Semifinaler fra klokken 12.00. 

Semifinale 1: Vinner av kvartfinale 1 mot Ulf (Walk over i kvartfinalen siden Per er skadet.

Semifinale 2:  Pål (Walk over mot Erling grunnet skade) og Kvartfinale 4

Finalen spilles så fort finalistene føler seg klare. Rundt klokken 13.00.

Vi har én bane fra klokken 13.00 til 16.00 for avvikling av finalen.

 Bord er bestilt på Stadion Taphouse fra klokken 16.00. Den/de som ikke kommer til samlingen på ettermiddagen, sier fra til meg. Restauranten ønsker eksakt tall på besøkende på grunn av smittevern. Jeg har bestilt bord til ni. Erlings fravær er notert.

Erling og Svein har nå seedet og trukket sluttspillet i St. Croix Opens utsatte sluttspill fra i våres. 

Lørdag 17. oktober er datoen og dagen.

Terje er seedet som nummer én. 

Jørn som nummer to.

Trekningen gikk som følger:

Kvartfinale én: Terje-Svein

Kvartfinale to: Per-Ulf. Per har trukket seg på grunn av skade. 

Ulf får bye til semifinale én.

Kvartfinale tre: Pål-Erling

Kvartfinale fire: Per Einar-Jørn

Kvartfinale én og to starter klokken 11.00.

Kvartfinale fire spilles fra klokken 12.00.

Taperne fra kvartfinale én og tre kan også spille en kamp sammen med første semifinale. Erling og jeg vil i hvert fall spille trøstekamp - hvis vi taper kvartfinalene.

Semifinalene starter klokken 13.00. 

Finalen starter klokken 14.00. 

Kvartfinalene spilles i 45 minutter. Ved uavgjort når klokka ringer - spilles det tiebreak til 7. 

Det samme i semifinalene. 

I finalen spilles de to første settene med normal telling. 

Ved 1-1 i sett - avgjøres finalen med tiebreak til 7.

Etter at sluttspillet er over samles vi på Stadion Taphouse på Kråkerøy til sosial samling. Håper ale som er med, skadet eller ikke, setter av noen timer til samlingen på ettermiddag/kveld.

Det er jo en sportspub som helt sikkert sender en kamp fra England (EVERTON - LIVERPOOL f.eks). 

Jeg bestiller bord fra klokken 16.30 til ni personer. Håper inderlig det passer for hele gjengen.

mvh Terje - ny ansvarlig for hjemmesiden 

12. mars stengte landet og all sport grunnet COVID 19.  Wilson kom da med nye tennisballer :-) (se bilde) 

11. mars: Jørn - Per Einar 12-1

Jørns oppsummering av den siste kampen på en stund, siden St. Croix open nå i likhet med annen idrett stenges på ubestemt tid:

 Onsdagens kamp mellom Jørn og Per Einar ble aldri meget spennende, selv om Per Einar leverer noen gode vinnerslag med jevne mellomrom.

Jørn hadde en god dag på tennisbanen,og det gikk til hele 11-0 før Per Einar fikk sitt første game. Siste game ble også jevnt, men Jørn fikk avgjørelsen også der.

Mye bra spill var det fra begge parter, men dessverre holdt ikke selv 1-2 svært gode vinnerslag pr. game fra Per Einar til å gi noe tellende resultat i tennis.

Det var nok først og fremst god serving samt angrep på nett som ga best uttelling i denne kampen.

 

9. mars: Roger - Erling 7-5

Mandagskampen ble tett og jevn, og vi fulgte hverandre som skygger; 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5. Så bikket en svært jevn kamp min vei helt på tampen. Deilig seier som jeg virkelig måtte svette for. 

7. mars: Terje - Joseph 9-7

Terjes oppsummering: -  Jeg fikk en god start og brøt Josephs serve 2 ganger til 4-1.  Men Joseph kom tilbake og det ble meget jevnt utover i kampen hvor Joseph vant et par blanke game etter meget god serving.

 

 Jeg klarte imidlertid å beholde ledelsen fra starten av kampen og på 9-6 ringte klokken. Joseph vant det siste game etter noen flotte dueller og vinnere fra Joseph. 

5. mars: Erling - Ulf 12-3

Erlings kampreferat: -  Det var kvelden da jeg lyktes med alt og Ulf var langt under sitt vanlige nivå. Jeg tok ledelsen 4-0. Ulf reduserte til 4-1 og 6-2, men nærmere kom han aldri. Til slutt sto det 12 til meg og 3 til Ulf.

Denne gangen lyktes ikke Ulf med å skape nok fart i returballene, dermed kunne jeg stort sett styre spillet. Jeg hadde på min side dagen der nesten alt fungerte. Det går opp og ned i tennisn. Neste gang er det kanskje Ulf som har dagen?

Lørdagens stjernemøte endte med seier til Jørn.

Jørn - Terje 7-4

Jørns ord etter kampen: -  Jørn gikk opp til 4-0 før Terje fikk startet maskineriet i denne kampen. Så tok Terje 2 game, og fra da av og utover var det jevnspilt og initiativet gikk litt frem og tilbake sammen med ballen over nettet.  🙂

Som vanlig i disse kampene med Terje blir det mange tette dueller, og ingen gir fra seg noen poeng frivillig. Uansett kommer det jo allikevel enkelte blemmer innimellom,

men mest moro blir det jo med de spektakulære vinnerne som dessverre heller ikke alltid kommer helt på bestilling...

4. mars: Per Karlsrud - Per Einar 7-6

Per K oppsummerer seieren: -  Veldig jevnt frem til 5-5 hvor jeg lykkes å ta 2 game på rad. Per Einar tok det siste. Min forehand cross var vinnerslaget.

3. mars: Peter - Roger 8-4

2. mars: Roger - Svein 12-5

25. februar: Per Einar - Per Karlsrud 12-5

Per E oppsummerer:  Kampen var jevn men servene til Per E satt greit denne dagen. Forhandene til Per var giftige men traff litt for ofte utenfor denne gangen. Ellers en fin kamp med noen lange ballvekslinger inne i mellom. Vi trenger mer av det.

22. februar: Svein - Ulf 12-7

Sveins vurdering: -  Kampen startet helt jevnt. Vi holdt serven frem til 3-3. Etter det satt min serve veldig bra og Ulf hadde flere upressede feil enn normalt.

Jeg satte også en god del vinnere og returspillet var også bra. Jeg vant fem games på rad.

Ulf kom litt tilbake og spillet jevnet seg ut.

På 10-7 til meg var det to minutter til alarmen skulle gå.

Vi ble enige om å spille to games til. Jeg kjempet meg til seier i begge to og kunne innkassere en etterlengtet seier på 12-7 mot Ulf.

Erling har sendt inn resultat fra tirsdagskampen mot Ulf:

Erling-Ulf 11-4
En kamp der mye gikk i min retning. Mange av gamene ble avgjort på fordel inn og ut, nettet var min venn hele tiden og Ulf gjorde innimellom elementære feil - særlig på backhand. Samtidig følte jeg at mitt spill satt godt. Jeg ledet 8-1, og derfra spilte vi 3-3 i de siste 20 minuttene. Nå tar jeg en vinterpause i nord fram til begynnelsen av mars.

17. februar: Per Einar - Ulf 12-9

Webergs referat: -  Kampen var jevn og begge holdt servgamene sine lenge. Etter hvert brøt Per E Ulf og klarte å få en liten ledelse. Den holdt inn. Jevn kamp med mange gode ballvekslinger og varierende kvalitet som alltid.

Terje har sendt inn referat fra lørdagskampen: -  Per Einar - Terje 8-4

Overlegen seier til en meget god innleid «Per Einar» som måtte på Oslo  tur. Neste uke leier jeg inn «Federer» til min kamp mot Peter :-)

For de som lurer var det Pål som spilte kampen og han var meget god idag 

Så om ikke Roger F kan neste lørdag så er det bare å melde seg til kamp mot Peter Lørdag 22/2 da jeg er på jobbreise ️

Per - Svein 8-5

Noen ord fra Per: -  Sveins serve satt ikke denne dagen og dermed kunne jeg vinne noen games i hans serve.  

Ulf - Svein 9-8

Ulfs oppsummering av kampen: -  Det var en jevn kamp uten det helt gode spillet. Det beste var servene fra begge to. Begge holdt serven sin gjennom hele kampen og den stod og vippet på 8-8 da klokken ringte midt i det siste gamet. Svein servet og hadde muligheten til å avgjøre i egen serv, men den endte med at Ulf vant og dermed vant kampen 9-8.

13. februar: Terje - Per K 7-5

Terjes ord for dagen: -  Rakk akkurat hjem fra USA til en utsatt kamp mot Per og han tok ledelsen 2-0 og hadde 5 gameballer til 3-0.  Jeg klarte tilslutt å holde serven og tok 4 strake til 4-2.  Per kom tilbake med en redusering før jeg dro fra til 6-3.  Per fikk fart på sin gode forehand og reduserte til 6-5 når det var 1 minutt igjen.  Da klarte jeg å beholde roen og vant siste game til 7-5.  God trim på en torsdag  🙂

Peter har plukket nye poeng:

Jørn vs Peter 

5-6

Jeg så frem til denne kampen mot Jørn, det ble en rar kamp der både Jørn og jeg slet med å finne rytmen i spillet, mildt sagt frustrende.... det eneste som var noenlunde stabilt for oss begge to var serveringen, 

Jørn startet å serve og på stillingen 3-2 så brøt Jørn min serve, dette game tokk ca 10m å spille og jeg hadde 40-0 + ytterligere 3 muligheter til å avgjøre game, men men Jørn vant game og det var 4-2 til Jørn. På stilling 4-4 var det Jørn som skulle serve, på stillingen 30-30 traff Jørn nettkanten men ballen rullet ikke over, 30-40, også denne gang traff Jørn nettkanten 4-5, Det ble da min tur å serve, igjen nokk et jevnt game men til slut 4-6, Jørn servet siden godt og reduserte til 5-6, det ble det siste game for oss denne gang, om det ikke hadde vært noen som stod å ventet på å få komme inn på banen så skulle vi spilt et game til, men vår tid på klokken var brukt opp for denne gang. 

Takk for kampen Jørn, 

Ett resultat fra Erling: 

Erling-Joseph 9-8 (7-2)
En tett kamp der jeg var i føringen mesteparten av kampen, med ledelse 3-0 i starten. Joseph kom opp i 3-2, før jeg økte igjen til 5-2. Så hentet han opp til 5-4. Derfra 6-4 til 8-4. Så begynte Joseph opphentingen - og ga seg ikke før det sto 8-8. Vi ble enige om et tie break, der jeg halte i land seieren med 7-2. Forsøk på analyse: Joseph varierer mye i sitt spill, fra det som er veldig bra til noen ubegripelige feil. Jeg er mer stabil og redder i land seieren fordi jeg gjør færre tabber enn min motstander.

Peter har sendt inn tre resultater: 

Per K vs Peter 

4 - 10

Hyggelig å få møte Per igjen, det blir altid mange fine diskusjoner om tennis og hyggelig stemning. Per startet kampen med fint spill og vant med det mange baller med sine fine slag, hadde glemt bort at man virkelig må passe seg med å slå korte baller mitt i banen fordi dem som havnet der fikk jeg svi for. 

Spillet i hele kampen var underholdende og lekfult og det ble mange jevne game og en morsom kveld. Takk for kampen Per K.

Svein vs Peter 

3 - 12

Denne dag hadde ikke Svein glemt å ta sin Møllers tran, så det var nokk den mest aggresive utgaven av Svein jeg spilt mot tils nå, men med vilje til å ta så mye risiko som han gjorde denne kveld kan marginaler også noen ganger gå mot en, men det ble noen flotte vinner slag og det siste gamet avgjorde han delikat med en klassisk 2 punch knock out, gøy kamp med mange morsomme baller. Takk for kampen Svein.

Ulf - Peter 

4 - 17

Ulf er tilbake fra 7 uker med ferie, med så mange uker uten tennis er det ofte vanskelig å finne rytmen i sitt spill på bare en time, men det var et slag som satt som et skudd fra start til mål denne kveld, Serven, det var mange tunge og fint plasserte server som kom fra hans raquet i løpet av kampen + takk vare at Ulf ikke tar pauser mellom game så ble det også spilt mange games... kunne se at spillet ble mere og mere stabilt utover i kampen og det lover jo godt for resten av sesongen. Takk for kampen Ulf.

5. februar: Joseph - Jørn 9-8

Jørn ledet 7-2 før Joseph snudde kampen.

Jørn har meldt inn to kamper: 

Per Einar – Jørn 3-10

Etter 1-1 i starten av kampen dro Jørn fra til 6-1 før Per Einar kom ordentlig i gang og bidro til en jevnere siste del av kampen.

Per Einar har et høyt toppnivå, men en litt «slow start» i gressviks ishall bidro til protokollen sifre.

 

Jørn Peter 7-6

Etter innledningsvis 1-1 dro Jørn ifra og kom opp i 4-1 ledelse før det ble jevnt en lang stund der begge holdt sine servegame.

Fra 7-4 ble det tross en skadet skulder hos Peter en opphenting til 7-6 etter glimrende spill fra vår svenske tennisstjerne.

Vi får håpe at skulderen blir bra igjen på rekordtid og at Peter kan fortsette med sine inspirerende tennisleksjoner for oss trauste «nordbaggar».

30. januar: Joseph - Per Einar 12-4

25. januar: Terje - Svein 14-1

Terjes kommentarer etter kampen: -  God start fra begge. Svein server bra og forhand slagene satt som et skudd. Svein hadde 40-0 på 1-1, men jeg snudde og gikk til 2-1. Derfra hadde jeg god flyt med få feil samtidig som feilprosenten til Svein gikk litt opp. Dermed tok jeg 13 strake game selv om Svein til tider fikk inn mange gode vinnere.

23. januar: Erling - Per K 8-6

Erlings vurdering av kampen: -  Erling halte i land 8-6 over Per i en kamp der vi skiftet om ledelsen. Per ledet 2-0, jeg reduserte til 1-2, før Per igjen tok økte til 1-3. Derfra var det min tur til å plukke poeng - tre strake - til 4-3. Per utlignet, men derfra og ut fikk jeg kontroll på oppgjøret. Mot slutten ledet jeg 8-5, før Per halte i land siste game. Fin trening, og som vanlig god stemning når gamlegutta kniver om poengene!

To resultater fra Peter: 

Per K vs Peter 

1-11

Fin aften med trim for oss begge, Per er minst like interessert i tennis som meg, så det blir mange diskusjoner og mye hygge. 

-Takk for Kampen Per.

Joseph vs Peter

7-12

Hver gang vi spiller er det bare å si velkommen til slugger festival de luxe,  ingen forskjell denne gang, kampen gikk litt i bølger, slutt resultat er bare et tall, fokus i kampen var i stedet mer orientert mot å ha et høyt ball tempo og minimalt med pauser, kampen hadde mange fine baller og masse morsomme vinnere + muligens et eller to feil slag...

-Takk for kampen Joseph.

18. januar:  Terje – Peter 6-5

 Referat fra Terje: - Meget jevn og mye bra offensiv tennis hvor feilprosenten ble avgjørende.  Peter startet best og brøt min serve til 1-0.  Jeg brøt tilbake og etter et meget langt game tok jeg ledelsen 2-1 før jeg brøt til 3-1.  Peter kvitterte til 3-3 men jeg tok ledelsen igjen.  Så på 4-4 klarte jeg å ta to strake til 6-4.  Nok et langt game hvor klokken ringte etter den 9. deucestillingen.  Vi fortsatte 5 min til og Peter vant siste game med en susende forhand. 

15. januar: Joseph - Jørn 9-8

Imponerende seier av Joe som ikke forteller noe om hvordan kampen forløp. 

Svein har sendt inn referat fra torsdagens kamp: 

Svein- Per 8-6

Det nye året bød på en fin tennis-start for min del.

Jeg kom bra i gang og serven satt veldig bra. Men på 4-1 til meg jobbet Per seg inn i kampen og hentet opp til 4-4. Vi fulgte hverandre til 6-6 hvor vi holdt våre servegame. Det som gjorde utslaget de to siste gamene - var serven min. Den stemte veldig bra og Per ba meg spesielt nevne at jeg hadde minst 7-8 serve-ess. Og det var det som var hovedårsaken til at jeg kunne hale i land de to siste gamene. Og da er jeg jo ubeseiret i 2020. Viktig å få nevnt det når jeg har mulighet. Det blir nok ikke lenge jeg kan glede meg over kun seire i 2020.

11. januar: Terje - Erling (avbrutt kamp)

Terje forteller fra kampen:  Det er ikke bare hardt program i Premier League som gir skader.  Joseph ble skadet i siste kamp i sluttspillet og derfor byttet jeg motstander til Erling for kampen 11/1. 

  Terje – Erling :  Erling måtte gi seg 15 minutter før slutt grunnet skade i låret.  Da ledet Erling 5-2

Erling startet meget godt og som vanlig lange dueller med mye løping.  Erling ledet 3-0, men jeg kom tilbake og jevnet ut litt.  Erling hadde fortsatt få feil og ledet fortjent da det «smalt» i låret etter en spurt.  Vi var begge litt usikre på hvordan dette skulle telles, men det stoler vi at sekretariatet har full kontroll på.  God bedring til Erling som spilte sin tiende kamp på 7 dager (sluttspillet forrige lørdag og 3 kamper i uka som gikk).

PS, her har Terje og Erling blitt enige om at Terje får to poeng for seier, men at resultatet 5-2 til Erling legges inn i gameprotokollen. 

8. januar: Jørn - Erling 10-2

Jørn sto over sluttspillet grunnet sykdom, men er nå i gang igjen. Hans referat fra kampen: - Årets første kamp mellom Erling og Jørn endte med en ganske klar seier til Jørn.

Selv om servene ikke var av ypperste kvalitet hadde Jørn overtaket i starten av kampen og Jørn ledet 8-0 før Erling slo tilbake.

Alle de 4 siste gamene var jevne, og Erling trakk lengste strå i begge Jørns servegame, men tapte sine egne.