St. Croix open

Høsten 2016

17. desember, 2016: deltagerne i det 53. sluttspillet i St. Croix open: Terje, Svein, Jørn og Erling.

Terje og Jørn møttes for niende gang i en finale i St. Croix open. Denne gangen vant Terje og fikk med det revansje for tapet i vårens sluttspill. Terje vant sitt sluttspill nr. 10. I finaleduellene mot Jørn leder han 6-3.

Sluttspill, 17. desember:

Kvartfinale: Svein - Ståle: w.o-seier til Svein da Ståle ikke møtte til kamp.

Siden vi endte opp med kun fire sluttspilldeltagere gikk vi rett til semifinalene.

Semifinale 1: Jørn - Svein 16-1

Semifinale 2: Terje - Erling 6-3. Terjes oppsummering:  Erling startet best og ledet 2-1.  Deretter ble det mange, jevne og lange game og med fordelsballer til begge i alle de neste 5 game klarte jeg å avgjøre alle til min fordel og ledelse 6-2.  Siste game vant Erling.  Som vanlig meget jevnt og 9 game på 50 minutter sier litt om hvor mange ganger det var deuce.

Finale

Terje - Jørn 2-0 (6-1/6-2). Terjes oppsummering:  Jeg fikk en god start med få feil og mange fra passerslag og lobber.  Det stod 4-0 ganske raskt, men Jørn kom tilbake og reduserte til 4-1.  Neste game ledet Jørn 40-0, men jeg klart å komme tilbake og etter et langt game gikk jeg opp til 5-1 og vant neste greit til 6–1 i først sett.  Andre sett starte jeg bra og brøt Jørn¨s serve og ledet 3-0. Jørn hadde mer på lager og reduserte til 3-2 etter mye bra volleyspill.  Så fant jeg roen og gjorde få feil og dro fra til 5-2.  Jeg avgjorde finalen med å holde min serve og vi synes begge at det var mye bra tennis spesielt volleyspillet ved nett var bra fra begge.

Referater, seriespillet

23. desember: Terje - Erling 10-5. Terjes referat: -  Vi måtte flytte onsdags kampen til fredag.

Jeg fikk en meget god start og nesten feilfri gikk jeg til 3-1 og så 5-1  Så kom Erling sterkt tilbake og reduserte til 5-2 før jeg igjen dro fra til 7-2.  Deretter var det jevnt med mange lange og gode dueller med god juletrim med litt TV tennis innimellom :-)
GOD JUL

19. desember: Roger - Jørn 2-1 (6-4/0-6/7-3).

Vi ble enig om tresetter, men at vi skulle gå rett på tie-break hvis det det sto 1-1 etter de to første.

Jørn ledet 4-3 i det første, jeg tok de tre neste og snudde til 6-4. Jørn gjorde flere feil enn normalt i dette settet. I det andre settet gjorde han imidlertid svært få feil, og vant hurtig og enkelt 6-0. Kjempespill av Jørn. I tie-breaket gikk det min vei med 7-3, og dermed 2-1 en sen mandagskveld.

15. desember: Roger - Erling 11-7. Her ledet Erling 1-0 og 2-1. Jeg kom etter hvert opp på 3-3. Derfra tok jeg fire strake til 7-3, og denne perioden av kampen avgjorde på en måte kampen. For derfra og inn vant vi fire game hver. Og med tanke på at vi fulgte hverandre til 3-3, var det kun disse fire strake gamene mine midt i kampen som skilte oss. Det var en fin kamp med mange lange ballvekslinger og mye løping.

13. desember: Erling - Per 7-5. Erlings beskrivelse av kampen: - Jeg tok føringen tidlig i kampen og var oppe i ledelse 5-1. Så spilte Per seg kraftig opp - til 5-4. Jeg økte igjen til 7-4, før Per avsluttet med å ta hjem siste game. 7-5 i min favør ga et greit bilde av kampen.

Vi konkluderte begge med at vi presterte bra, ut fra våre forutsetninger.

7. desember: To kamper i kveld:

Per - Ståle 11-5

Terje - Roger 7-6 (Jeg var reserve for Jon Olav)

5. desember: Per - Svein 8-6

5. desember: Terje - Ståle 12-4. Terjes oppsummering: -  J evn åpning og 1-1 etter to game.  Så ledet Ståle 40-15 i 3 av de neste 6 game, men jeg snudde og vant alle til 7-1.  Derfra var det jevnt også resultatmessig og de to siste ledet igjen Ståle 40-15 men jeg snudde og vant.  En liten kuriositet:  Jeg ledet kun to av gamene 40-0 men begge de vant Ståle :-)  Tennis svinger og vi fikk god trim på en mandag.

5. desember: Jørn - Roger 9-3

29. november: Roger - Svein 13-0. Svein stilte som reserve for Jon Olav som ikke hadde anledning til å spille. Jeg hadde fin flyt i spillet mitt, mens Svein hadde en dag hvor det ikke fungerte.

28. november: Jørn - Roger 2-0 (6-2/6-4). Jeg stilte som reserve for Erling som er nordpå. Jeg ledet 1-0 i det første settet, Jørn snudde til 4-1. Jeg reduserte til 2-4, men Jørn var klart best i første sett og vant 6-2. I andre sett ledet jeg 2-0, men Jørn tok over kommandoen og tok fire strake til 4-2. Jeg reduserte til 3-4. Jørn økte til 5-3, før jeg reduserte til 4-5. I det neste hadde jeg 40-15 og luktet på 5-5 og ny spenning. Men Jørn snudde gamet og vant 6-4, og tok dermed en ganske enkel 2-0-seier. Jørn spilte meget bra. Han løp opp det meste, gjorde få feil, og spilte en solid kamp. Jeg spilte svakt, var treg i bevegelsene, gjorde mange feil, og slet med fokuset. Da har man ikke sjanse mot Jørn.

26. november: Terje har meldt inn to resultater:

Terje - Per 10-4

Jeg fikk en god start og ledet raskt 4-1. Deretter vant vi 3 game hver til 7-4 før jeg dro fra på slutten og vant til slutt 10-4

Terje - Svein 10-5

Jevn kamp selv om jeg tok ledelsen 3-0.  Svein kom tilbake og  med gode server og forehand utlignet Svein til 3-3.  Jeg tok ledelsen 4-3 igjen og Svein hadde 40-0 til utligning.  I stedet for snudde jeg gamet og tok ledelsen 5-3.  Deretter 2 raske game til meg, før vi begge spilte godt mot slutten med mange morsomme dueller.

24. november: Roger - Erling 10-5. Erling reiser snart en tur nordover, så vi spilte neste ukes kamp i dag. Jeg hadde bra flyt i starten og ledet 5-0. Deretter reduserte Erling til 1-5. Han hadde 40-0 og var på vei mot 2-5, men jeg snudde gamet og økte til 6-1. Erling reduserte til 2-6, og hadde 40-15 i det neste, men isteden for 3-6 og nytt liv i kampen, snudde jeg igjen og gikk opp i 7-2. Erling reduserte til 3-7, men så tok jeg de to neste og med 9-3 var det avgjort. Det stoppet på 10-5 i en kamp med mye bra spill fra begge. Det var mye løping og tøffe dueller.

23. november: Erling - Ståle 8-2. Noen ord fra Omvik: -  Jeg vant 8-2, etter en morsom kamp mot Ståle. 3-0 ble til 3-1, og 4-1 ble til 4-2. Derfra og inn tok jeg meg opp til 8-2. Men bak sifrene var det mange jevne dueller. Ståle er i framgang, og han viste ved flere anledninger god rekkevidde. Ståles pulsklokke viste maksimalverdi på 172.

23. november: Jørn - Per 15-2. Jørns oppsummering av kampen: - Etter 2-1-ledelse til Jørn ble det enveis i gameprotokollen, inntil Per tok det siste. Mange gode ballvekslinger og også en del jevne game som dessverre ikke synes på resultat-tavlen.

21. november: Roger - Svein 14-3. Jeg spilte bra, mens det ikke ville seg helt for Svein. Jeg ledet 9-0, før det satt bedre for Svein mot slutten av kampen, og da var det mange jevne game.

21. november: Roger - Ståle 11-0. Erling var forhindret i kveld og jeg stilte som reserve. Det var ganske jevnt de første fem gamene, og det var mange fine og lange ballvekslinger. Ståle kunne fort tatt flere game i starten, men jeg dro i land de jevne duellene. Fra 5-0 hadde jeg brukbar kontroll på kampen.

19. november: Terje - Svein 10-5. Terjes rapport fra kampen: - God åpning av begge men Svein hadde minst 5 rene serve-ess og hadde ledelsen 4-3.  Så fikk jeg til bedre returer og mine server satt også litt bedre.  Dermed tok jeg 5 strake til 8-4 og til slutt endte det 10-5 til meg.  Vi var begge enige om at det var mye morsom tennis selv om upressede feil kom mot slutten.

19. november: Erling - Terje 9-7. Erlings referat: -  Endelig seier over Terje, og det er veldig lenge siden sist! Det endte 9-7 i min favør, etter at jeg hadde føringen i starten. Men vi fulgte hverandre tett, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4, men så gikk Terje i ledelse med 5-6. Så snudde jeg igjen til 8-6. Terje reduserte i et superlangt game, men så rodde jeg i land seieren med å vinne vårt aller siste game. Globetrotteren Terje trodde at hans oppladning, bl a med god mat og drikke på diverse flyvninger verden rundt i høst, hadde gitt bedre uttelling på tennisformen. Vi får se på langtidsvirkningene. Det er lenge til sluttspillet.

17. november: Roger - Erling 10-9 (7-1). En lang, jevn og slitsom formiddagsmatch. Vi fulgte hverandre til 4-4. Så fikk jeg et forsprang med 7-4 og etter hvert 9-6. Erling vant imidlertid de tre siste, og sikret tie-break med 9-9. I tie-breaket hadde jeg flyt og vant 7-1, og dermed seier med 10-9 i en kamp som like godt kunne endt med seier til Erling.

16. november: Per - Svein 9-8. Per stilte som reserve for Terje. Per er i form om dagen og tok sin tredje strake seier. Slik beskriver han kampen: -  Som jeg skrev sist etter forrige kamp mot Svein så er han på gang mot gamle høyder. Med flaks klarte jeg en ett gameseier. En jevn kamp hvor ledelsen vekslet hele tiden.

15. november: Per - Ståle 12-2. Pers oppsummering: -  Jeg hadde flyt, mange fine ballvekslinger. Ståle har tatt et skritt videre.

14. november: Roger - Jørn 1-1 (4-6/7-6 (7-4) ).

Jeg ledet 3-2 i første sett, men Jørn snudde til 5-3. Jeg reduserte til 4-5, før Jørn sikret settet med 6-4. I andre sett ledet jeg 4-0. Jørn kom opp på 4-4. Jeg tok ledelsen 5-4, men Jørn tok de to neste og ledet 6-5. Jeg utlignet til 6-6 og vi avgjorde settet med et tie-break. Det gikk min vei med 7-4. I tredje sett tok jeg ledelsen 1-0, før Jørn snudde til 2-1. Men han pådro seg dessverre en strekk i låret og vi måtte avbryte kampen. Vi ble enig om å sette resultatet til uavgjort 1-1. Det var en jevn kamp med mye bra spill fra begge.

12. november: Erling - Svein 14-7. Referat fra Erling: -  Svein kom best i gang. Han ledet både 2-0, 3-1, 4-1 og 6-3, etter sterke server, bevegelighet og godt banespill. Men etterhvert kom jeg mer med og vant fem games på rad. Deretter sviktet det noe i både grunnspill og serve. Derfor endte det 14-7 i min favør etter spill i en drøy time.

9. november: Jørn - Ståle 12-1. Rapport fra Jørn: - Onsdagens kamp var nok ikke like jevn som presidentvalget i USA. Men Ståle er på gang med offensivt spill som stadig forbedres. Det er fremdeles slik at variasjonen er litt for stor til at det gir stor gameuttelling, men enkeltballer på høyt nivå viser potensialet fremover.

9. november: Per - Svein 8-4. Pers referat: -  Svein hoppet inn i Terjes sted i dag. Jeg vant 8-4. Det var den dagen  hvor alt gikk innenfor linjene og nettrullerne gikk min vei. Men Svein er på gang, han kommer sterkere fremover.

2. november: Ståle - Svein 12-7. Svein er litt usikker på det eksakte resultatet. Men jeg regner med at Ståle sender inn riktig resultat og referat fra sin første seier i St. Croix open etter hvert.

7. november: Jørn - Erling 11-2. Jørns referat: - som vanlig er kampene mellom Erling og Jørn preget av mange og lange ballvekslinger og lange game. Denne gangen var det Jørns servegame som ga de jevneste gamene. Til tross for en jevn og god førsteserv returnerte Erling godt, og nøytraliserte fordelen av Jørns server bra - men ikke bra nok.

7. november: Roger - Svein 9-7. Svein stilte sporty opp som reserve for Per som sliter med et vondt kne. Det ble en jevn og spennende kamp med mye bra spill fra begge. Svein ledet 2-0. Jeg snudde til 3-2. Så overtok Svein initiativet og kom opp på 6-4. Han tok mange poeng på sine harde og velplasserte server. Men jeg tok de neste fire og ledet 8-6. Svein reduserte til 7-8 og spilte for tie-break. Jeg dro imidlertid inn et jevnt sistegame, og sikret meg seieren med 9-7.

5. november: Roger - Erling 12-2. Jeg hoppet inn som reserve for en ferierende Terje. Ballen hoppet og spratt min vei i dag, med blant annet 5-6 nettrullere som alle falt ned på Erlings side av nettet. Så jeg hadde marginer og flyt. Jeg ledet 5-0 før Erling tok sitt første game, deretter tok jeg seks på rappen til 11-1. Så reduserte Erling til 2-11, før jeg vant et langt og jevnt sistegame. Dermed 12-2.

To forsinkede resultater fra Erling:

Erling-Per 6-5 (8-6 i tie break)
Et jevnt oppgjør der jeg startet med å lede 2-1, så kom Per tilbake. Vi skiftet på ledelsen. Mot slutten ledet Per med to games, men jeg hentet inn og vant 8-6 i et jevnt tie break.

Erling-Svein 10-7
Denne kampen ble spilt i forrige uke. Jeg hadde kontroll lenge, men Svein kom godt mot slutten.
Jeg er faktisk litt usikker på resultatet, men jeg mener at jeg vant med tre.

31. oktober: Roger - Jørn 8-6. Vi avtalte å spille tresetter dersom banen var ledig etter vår time, hvis ikke gikk seieren til den som hadde vunnet flest game når vi måtte avslutte.

I første sett ledet jeg 2-0, men Jørn kom opp på 2-3. Jeg økte til 5-2, før Jørn reduserte til 3-5. Jeg servet for settet og klarte å sikre meg 6-3. I andre sett tok jeg ledelsen 1-0 og 2-1, men Jørn snudde til 3-2. Da kom det imidlertid  folk som skulle ha banen. Dermed ble det 8-6 til meg. Jeg hadde en veldig god dag, og det var gøy med en sjelden seier over Jørn.

26. oktober: Jørn - Per 10-3. Jørns oppsummering: - Per fikk ikke spillet til å gli helt som han ville, og mistet flere game selv med solid ledelse. Men begge fikk løpt og spilt en god del bra baller i løpet av kampen.

24. oktober: Roger - Erling 11-6. Erling ledet 3-2, jeg tok fire strake og ledet 6-3. Erling reduserte til 4-6 og 5-6. Men mot slutten var jeg sterkest og det stoppet på 11-6.

19. oktober: Jørn - Roger 2-0 (6-2/6-1). Jeg ledet 2-1, men så var det Jørn for alle pengene. Etter at han gikk opp til 3-2 etter et jevnt og meget langt game, vant han veldig enkelt. I dag var det mange divisjoner klasseforskjell.

18. oktober: Roger - Erling 8-7. Ny jevn kamp mellom Erling og meg. Erling ledet 2-0, jeg snudde til 4-2. Erling tok de to neste til 4-4. Så tok jeg fire på rad og ledet 8-4. Erling kjørte hardt på slutten og reduserte til 5-8 og 6-8. Han ledet deretter 40-0 og det var fortsatt en del minutter igjen. Men jeg kom opp på deuce og det ble et langt game. Erling tok det også og reduserte til 7-8, men da hadde alarmen gått og jeg rodde så vidt i land seieren med 8-7.

10. oktober: Roger - Erling 9-8 (7-4). Erling ledet 1-0, jeg snudde til 2-1. Så tok Erling fire strake og ledet 5-2. Jeg reduserte til 3-5 før Erling på ny ledet med tre game på stillingen 6-3. Så tok jeg fem strake og trodde mye var gjort på 8-6. Men Erling kjemper som en løve og reduserte til 7-8 og utlignet til 8-8. Dermed ble det tie-break. Her tok Erling ledelsen 1-0, og det var jevnt med 2-2 og 4-3. Men så kom jeg foran med 6-3. Erling reddet den første matchballen, men den andre satte jeg med en sjelden smash. Dermed 9-8 i en meget jevn og slitsom kamp, med mange tøffe dueller og mye løping.

6. oktober: Erling - Per 9-5. Per hang brukbart med frem til 4-6, men Erling økte til 7-4 og vant til slutt kontrollert.

6. oktober: Roger - Svein 13-4. Jevnt i starten på 2-2, og frem til 4-3. Så dro jeg i fra og vant til slutt klart.

4. oktober: Erling - Roger 9-5. Vinnerreferatet: -  Det ble revansje etter Rogers knusende seier i forrige oppgjør. Denne gangen holdt jeg ledelsen gjennom hele kampen.

Jeg tok ledelsen 3-0, mens Roger svarte og reduserte til 3-2. Derfra fulgte vi hverandre til 4-3, så dro jeg fra igjen og gikk opp i ledelse med 8-4, før vi avsluttet med å ta hvert vårt game.
Jeg fikk litt mer fart på ballen og spilte Roger noe lengre bak i banen, mens Roger var noe mer upresis enn sist. De ballene som gikk like på innsiden av streken sist, endte ofte litt ut. Begge var imidlertid godt fornøyd med innsatsen gjennom 60 minutter tirsdag formiddag.

1. oktober: Terje - Svein 2-0 (7-5, 6-1). Rapport fra Terje:

I strålende høstsol spilte Svein og jeg ute på grusen og som Roger/Jørn spilte vi best av 3 sett.  Svein åpnet best og tok ledelsen 2-0.  Svein hadde også gameballer til 3-0, men jeg brøt til 2-1,  deretter tok Svein 2 strake med sin gode forehand og gode server.  Jeg hang i tauene på 5-2 til Svein, men klart å komme tilbake til 5-5. Svein hadde gameballer til 6-5, men jeg holdt hodet kaldt og vant til slutt 7-5.  Andre sett ble ikke så jevnt som første, og jeg tok raskt ledelsen 2-0. Svein reduserte til 2-1, men jeg fikk god flyt samtidig som Svein gikk litt tom. Dermed vant jeg andre sett 6-1.

Deilig å spille ute i sola 1. oktober.

29. september: Jørn - Roger 2-0 (6-4/6-1).

Vi spilte kampen som en tresetter, og det var jevnt i første sett. Jeg ledet 4-2, men Jørn snudde til 6-4 i et sett hvor det var deuce i de fleste av gamene. I andre sett var Jørn klart best og vant greit 6-1. Men også her var det deuce i en del game. Jørn var litt rusten i første sett etter fem måneder uten tennisspill, men i det andre settet var han like umulig som han pleier. Jeg spilte en bra kamp, men fikk som vanlig juling av Jørn.

26. september: Erling - Per 9-5. Referat fra Erling:  Erling fikk Per som ny motstsander i lørdagens kamp - Terje måtte til Liverpool for å innkassere en ny storseier. samme ettermiddag.

Per og jeg hadde begge en litt slapp dag, og den rammet Per aller verst. Jeg var i føringen hele veien. Et kvarter før slutt sto det 9-2 i min favør. Da begynte Per å finne bedre slag og beveget seg mer. Han tok de tre siste poengene. Dermed endte det 9-5 i min favør.

21. september: Roger - Per 8-5. Jeg ledet 4-0 og trodde jeg hadde grei kontroll. Men så ladet Per forehanden og startet opphentingen. Han reduserte til 1-4 og 2-4, og hadde gameball til 3-4. Isteden fikk jeg et pusterom med 5-2. Per kjempet videre og kom opp på 3-5. Jeg tok det neste til 6-3, men igjen fightet Per seg inn i kampen med redusering til 4-6 og så 5-6. Med fem minutter igjen servet Per for 6-6, men det gikk min vei på slutten og dermed 8-5 i en jevn kamp.

17. september: Terje - Erling 10-3. Terjes oppsummering: -  Jeg fikk en god start og med nesten feilfritt spill stod det 4-0.  Deretter var det jevnt og Erling tok 3 strake til 4-3.  Erling hadde også gameballer til 4-4, men jeg klarte til slutt å øke til 5-3.  Deretter var det kun ett game uten deuce så med andre ord jevnere enn resultatet forteller.  Vi var begge fornøyd med god trim og med at banene hadde blitt lappet og støvsuget.

14. september: Roger - Erling 14-3. Jeg åpnet best og ledet 5-1, men Erling reduserte til 2-5 og 3-5 og var på vei inn i kampen. Han var nære på å vinne flere av de neste gamene og dermed skape spenning. Men det gikk min vei, og jeg tok de ni siste slik at det stoppet på 14-3 i høstens første kamp. Jeg spilte opp mot mitt aller beste, mens Erling gjorde noen flere feil enn normalt.